Ny singel, release 13:e december

Den 13:e december så släpper vi vår första singel från kommande fullängdaren. Hvem är du Lucifer?

Utdrag från pressreleasen:

“Det svenska rockbandet MYSTERIET släpper en första singel, ”Hvem är du Lucifer?”, från den efterlängtade uppföljaren till bandets kritikerrosade debutalbum (”Mysteriet”, 2013). Singeln släpps i begränsad upplaga på 7” röd vinyl genom Pigeon Song Records och distribueras av Sound Pollution Distribution. Bandet visar i och med släppet upp en ny djupare och bredare sida när den 70-talsdoftande rocken får assistans av ödesmättat piano och både tempot och intensiteten emellanåt växlas ned. Titelspåret är en dikt tonsatt av MYSTERIET. Den skrevs 1894 av arbetardiktaren Ernst Hellborg och använder metaforer som var vanliga i den tidiga arbetarrörelsens diktning där mytologiska figurer som Lucifer, Prometheus och till och med Satan fick symbolisera kampen mot överheten. B-sidan är MYSTERIETs version av vissångaren Dan Berglunds låt ”Vildmarken” från 1985. Den ursprungligen stillsamma balladen har av MYSTERIET här fått en ny vassare framtoning.

MYSTERIET har sedan bandet blev fulltaligt 2011 bjudit på explosiv rock med blinkningar åt 70-talet. Bandets svenskspråkiga texter blickar med ett kritiskt vänsteröga upp mot makten och samhället medan musiken inspireras av band som tidiga Kiss och Black Sabbath.

Bandet består av Erik Sundler: trummor, Lars Gunnarsson: bas, John Grahn: gitarr och sång, Andreas Svan: gitarr.

MYSTERIET har sedan förra släppet fått fina recensioner i tidningar som Close-Up Magazine och Sweden Rock Magazine, medverkat i radio Rocket Fm och spelats i radio showen ”Fresh from the Underground” i Austin, Texas.

I samband med singelsläppet släpps också en video till titellåten inspelad i tidstypisk 1890-tals miljö inspelad och redigerad av medarbetare från hyllade Phoswork i Uppsala.”

En Smal väg, b-sida på singeln Bödlarna
Bödlarna, ny singel!
Köp Fullängdaren
Förhandsboka, fullängdaren.

Skaffa ditt eget ex av plattan redan idag via iTunes eller här på Mysteriet.se!

Mysteriet live
Mysteriet Live