Biografi

Mysteriet bildades i Stockholm sommaren 2011 när bandet sammanstrålade för att repa in de låtar som kan höras på den självbetitlade fullängdsdebuten. Grunden hade lagts hösten 2009 när Erik och John spelat in en 3-låtars demo för att leta medlemmar till projektet.

Mysteriet har sedan bandet blev fulltaligt 2011 bjudit på explosiv rock med blinkningar åt 70-talet. Bandets svenskspråkiga texter blickar med ett kritiskt vänsteröga upp mot makten och samhället medan musiken inspireras av band som tidiga Kiss och Black Sabbath.

Mysteriet livedebuterade i juli 2012 på Musikfesten i Arboga och har sedan dess med jämna mellanrum spelat på rockklubbar i Stockholm och ute i landet med mycket positivtmottagande.

I februari 2013 släpptes singeln ”Elakt Stilla” digitalt på webben och Mysteriet radiodebuterade på radioshowen ”Fresh from the Underground” i Austin, Texas.

I maj 2013 släpptes Mysteriets självbetitlade fullängdsdebut (PIGEON001CD/LP) på cd, vinyl och genom digitala distributionskanaler på Pigeon Song Records. Skivan är inspelad av Mysteriet i Gruvan, mastrad av Magnus Lindberg och har omslagsmålningar gjorda av konstnären Peter Wallgren. I samband med fullängdsdebuten publicerades en intervju med bandet i Sweden Rock Magazine. Mysteriet släpper också en video till låten ”Slumrande Jätte” från debutalbumet.

Hösten 2015 fick Mysteriet ny basist då Lasse Gunnarsson gick med i bandet.

I december 2016 släpps singeln ”Hvem är du Lucifer?” på röd 7” vinylsingel. B-sidan är Mysteriets cover på Dan Berglunds låt ”Vildmarken”. Inspelad av Mysteriet i Gruvan, mastrad av Magnus Lindberg. Titellåten är den första av två singellåtar att släppas från bandets kommande fullängdsalbum som ges ut under 2017. I samband med singelsläppet prämiärvisas också en video till titellåten inspelad och redigerad av medarbetare från hyllade phoswork i Uppsala.

Ny singel “Bödlarna” släpps på milky clear vit vinyl 17:e november 2017 och är singel nr 2 från kommande fullängdaren “Efterskalv”. B-sida är Mysteriets version av Black Sabbaths “Hard Road”.

Fullängdaren “Efterskalv” släpps 1:a december 2017.

Pressfiler
På vårt skivbolags pressida finns högupplösta bilder på band, skivomslag och pressreleaser.

Hvem är du Lucifer?

Skaffa ditt eget ex av singeln redan idag via iTunes eller beställ här på Mysteriet.se!

Elakt Stilla på SpotifyElakt Stilla på Soundcloud

Mysteriet S/T
Förhandsboka, fullängdaren.

Skaffa ditt eget ex av plattan redan idag.

Mysteriet på Instagram

[instagram-feed]