Lucifer

MYSTERIET släpper hösten2016 7″ vinylsingeln “Hvem är du Lucifer?” och söker spelningar för att följa upp släppet.

Singellåtarna är:

1. Hvem är du Lucifer?

MYSTERIET har tonsatt en dikt skriven av Ernst Hellborg, en av arbetarrörelsens tidiga diktare. Dikten är skriven 1894 och använder ett symbolspråk som var vanligt under tiden. Mytologiska figurer som Lucifer, Prometeus och Satan fick symbolisera den unga generationens upprorslust och kamp mot överheten.

2. Vildmarken
MYSTERIET har spelat in en version av vissångaren Dan Berglunds sång Vildmarken från 1985.

Några röster om MYSTERIET och debutplattan

MYSTERIET släppte fullängdare våren 2013 och har blivit omskrivna i Sweden Rock Magazine, Close-up Magazine och i diverse webzines, spelat runt på klubbar i stockholm och åkt några vändor ut i landet.

“ Gitarrdriven upprorsrock med 70-talspatina och texter som törstar efter förändring. Högintressant rockband som sjunger på svenska ”

//Sweden Rock Magazine

“ Låtar som "Elakt stilla", "Slumrande jätte" och "Längtans ton" sätter skåpet på plats och med texter som både stimulerar hjärnan och ligger gott i munnen träffar Mysteriet högt. (8) ”

//Close-up Magazine

“ Gillar man Hellacopters, Vidunder och Skogen Brinner och har en förkärlek till Graveyard och Black Sabbath gör man sig en ordentlig björntjänst om man inte kollar upp den här debuten ”

//Lukinzine

“ 70-talsdoftande hårdrock på svenska med drag av Dundertåget, Witchcraft och förstås tidiga Sabbath. Sverige är bra på just detta sound och MYSTERIET är inget undantag! ”

//Metalcentral

Slumrande Jätte

Mysteriets förra fullängdare